Ook Concentra lanceert tablet apps

Als laatste in het rijtje van Vlaamse krantenuitgevers stapt Concentra op de iPadboot. Hoewel ze al een iPhone app hadden, bleef het volgens Joris Winters van Concentra nog heel arbeidsintensief om elke dag een elektronische versie te maken voor iPad. En over de meerwaarde die ze zouden kunnen meegeven met hun elektronische applicatie waren ze helemaal nog niet uit. Concentra wou dus niet al te vroeg mee op de boot springen, en bleef voorlopig afwachten om te zien hoe de markten evolueerden. Het duurde een tijdje vooraleer de mensen van deze uitgeverij een goed businessmodel vonden voor hun app.

Deze regionale edities op iPad én op Android werden “In Beeld” gedoopt en leveren geen volwaardige krant af op tablet, maar bundelen telkens het nieuws uit de regio met behulp van  fotoreeksen[1]. Gedurende de dag worden kwaliteitsfoto’s gepubliceerd die het nieuws vertellen. Omdat regionaal nieuws steeds belangrijker wordt, zo vertelt Twipe Mobile, kan je ook foto’s uit je eigen buurt ontdekken. Die kan je dan delen via Twitter of Facebook, iets wat je met de meeste andere apps van de grote uitgevers helemaal niet kan. Je kan de foto’s ook opslaan op je toestel en er je achtergrond van maken. Op die manier lijkt de meerwaarde zonder het al te arbeidsintensieve werk waar Concentra zo naar op zoek was, vervuld.

Enkele screenshots van de apps zien er zo uit: concentra ipad app screenshot

concentra ipad app screenshot


[1] Geraadpleegd op http://www.twipemobile.com /twipe-launches-first-android-tablet-optimised-apps-in-belgium-for-concentra/.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in iPad en kranten/magazines en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s