Eerste blogpost

Dag iedereen,

Mijn naam is Eline, en als masterstudent aan de UGent schrijf ik m’n thesis over de opkomst van de iPad en wat deze zal teweeg brengen bij de traditionele nieuwsmedia. Deze blog is dus ook een beetje voor mezelf. Ik post hier interessante blogberichten, en dit dient dan tegelijkertijd als mijn database om m’n thesis op te bouwen. Natuurlijk deel ik alles graag ook met de wereld. Het zijn immers boeiende tijden voor mediamakers, die voor een grote uitdaging staan (sommigen noemen het zelfs een bedreiging): de opkomst van tablets en vooral de iPad, die de traditionele media meer dan ooit in vraag stellen.

Vooral in de toekomst van kranten ben ik geïnteresseerd. Zullen deze voorgoed verdwijnen? Sommige peuters behandelen het magazine van de papa nu al als een iPad, ze duwen met hun vingertjes op tekeningetjes en sliden dat het een lieve lust is, terwijl de pagina maar niet omgedraaid geraakt!

Zullen de pasgeborenen van nu een papieren krant nog wel kennen? Of zal die in de toekomst naar de marge verwezen worden en wordt nieuws garen op tablets dé toekomst?

Persoonlijk denk ik dat papier blijft. Kranten zullen alleen heel hard moeten werken om zichzelf te herdefiniëren, en investeren in een digitale krant op tablet, die dan nog de moeite waard is om aan een kleine prijs aan te bieden. Krantenlezers die hun nieuws op het web lezen, zijn immers verwend. Al jaren hebben zij de kans om via de website van de krant gratis en voor niets de actualiteit op de voet te volgen. Dit is één van de grootste fouten die dagbladuitgevers gemaakt hebben, dat nu leidt tot een grote uitdaging van deze uitgevers om hun krant weer aantrekkelijk te maken op een nieuw medium zoals de tablet. Want inkomsten voor een industrie die op de rand van de afgrond staat, moeten er gewoonweg zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in iPad en kranten/magazines. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s